به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ،مینا مینایی افزود : تهیه نوشابههای گازدار ترکیبی از آب، مواد رنگی و طعم دهنده ها و گازکربنیک یا دی اکسید کربن خوراکی است و مصرف مستمر آن ها به دلیل وجود مواد رنگی و گاز کربنیک سبب بروز اختلالاتی مانند پوکی استخوان، کهیر، عوارض تنفسی، گوارشی و رفتاری می شود.
وی افزود: قند موجود در این نوشابه ها موجب افزایش وزن، چاقی و عوارض ناشی از آن مانند دیابت، بیماری های قلب و عروقی میشود و مصرف بی رویه این نوشیدنی ها خطرها و آسیب های جدی را به دنبال خواهد داشت.
مینایی در ادامه در خصوص مصرف آب میوه های تازه و طبیعی گفت: این نوع از آب میوه ها از جمله نوشیدنی های سالم و مغذی هستند که سرشار از ویتامین ها، موادمعدنی و رنگدانه های گیاهی هستند که تامین کننده بخشی از نیاز بدن به این مواد است.
وی اضافه کرد : نوشیدن آب میوه های غنی از ویتامین ث مانند آب مرکبات به جذب آهن کمک می کند و نوشیدن آب میوه هایی که دارای رنگدانه های ارغوانی تا قرمز هستند به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سرطان را کاهش می دهد.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: آب میوه ها به صورت تازه و بهداشتی در منزل تهیه شود و بلافاصله پس از تهیه شدن جهت حفظ ارزش غذایی آن را مصرف نمایند. مصرف آب میوه های طبیعی بازاری به دلیل احتمال وجود آلودگی های ثانویه و یا استفاده از یخ های غیربهداشتی و یا میوه های کپک زده توصیه نمی شود.